klik2

Saturday, September 6, 2008

kelip-kelip


kelip-kelip
ku sangka api
kalau api mana puntungnya
hilang kelip
ku sangka mati
kalau mati
mana kuburnya

Sabda Baginda Rasulullah s.a.w.: "Setiap amanalan anak Adam (manusia) itu digandakan satu kebaikan dengan sepuluh yang seumpamanya hingga kepada 700 kali ganda. Firman Allah s.w.t. (maksudnya) :" Kecuali puasa yang dikerjakan untuk Ku, maka Aku-lah yang membalasnya. Dia menahan syahwatnya dan meninggalkan makan kerana Aku" Bagi orang yang puasa itu ada dua kegembiraan, iaitu gembira ketika berbuka (atau berhari raya) dan gembira ketika menemui Tuhannya kelak. Dan, demi bau mulut orang yang berpuasa itu lebih harum daripada bau kasturi." (Riwayat Muslim dari Abu Hurairah)

...dah hari ke enam pose...
rasa cam cepat jek masa berlalu
baru-baru nih teman sejiwa accident langgar belakang keta orang, katanya ngantuk...
mmm dah ngantuk bawak keta, sib baik orangnyer ok...kalau tak...mmm...dugaan tu.
musim nak raya ke tak musim raya ke ade jek yang accident...aduhai..takut gak terkena kat diri sendiri...ye ah benda2 nih bukannyer kita nak kan.

mmm belajar wat teks kelip-kelip ngan cik myzy@access..
kasih myzy.

sesiapa nak belajar tu gi rr kat myzynyer blog...tetiba jek aku tak pandai wat link ke blog cik myzy hahahaha..tok guru dah ninggal kot ke aku tak pernah belajar cam ner nak wat link tu...ceh!

nota kematian:
Ku tak mungkin
Kalis rindu
Kalis pilu
Bila kau tiada bersamaku
Pendam rindu
Pendam pilu
Hingga kau menjelma ah aww



6 comments:

CINTA suci abadi said...

BAGUSNYA!

myzy said...

fuyoo dah jadik pun kelip-kelip dia. congratulation...sempat lagi promo blog sayer ek..tq..

shahbandarmalakat said...

Biasanya bila ada kelip kelip TNB saja gelapkan kawasan tu...kadang kadang TNB tersalah gelapkan tempat yang lain pula....
kesian kawan sejiwa Pn Fina tu..agaknya dah terlalu tua ke..hehehe maaf.

shahbandarmalakat said...

Biasanya bila ada kelip kelip TNB saja gelapkan kawasan tu...kadang kadang TNB tersalah gelapkan tempat yang lain pula....
kesian kawan sejiwa Pn Fina tu..agaknya dah terlalu tua ke..hehehe maaf.

intan zura said...

betullah ina
cam cepat je masa berlalu
arini dah hari ke 8 dah

mmg takut dgn kematian
ish
minta dijauhkan trlibat dgn kemalangan


fina, nak dtg kenduri intan tak?
intan nak jemput ni
tapi mesti dtg tau
kalau tak
majukkk....

love is forever said...

CINTA : apa yang bagusnya nih

MYZY : promo jek..oklah tu

Datuk Shah : dulu LLN lengak lengak naik..hehehe, tua tapi bergaya..muahahaha.

Datuk Shah : aik dua kali nih...

DAK INTAN : ade rezeki fina nak makan nasi minyak intan datang lah...nyum2.