klik2

Friday, October 22, 2010

rumah y

...oh rupa-rupanya dah nak bertemu sabtu dah, punyalah lama tak update blog, malam ni baru ada masa nak update, sabtu minggu lepas gi bahau, teman y ambik kunci rumah dia huhu...memang sangat tidak sabar yelah rumah baru dia , aku pun rasa excited lor....

....bila dah ada rumah baru, mula lah semua benda nak baru. ini baru itu baru aduhai jangan dapat 'benda; lain yang baru sudah ...huhu mintak jauh lerrr..

 corner lot
qoid n laman dia

6 comments:

Pencacai Alim said...

best umah..corner lagi

Sophie Al-yahya said...

nice...tp mungkin akan panas sebab kat tingkap takde bumbing kecil tu..huhu..

http://sophiealyahya.blogspot.com/2010/09/tips-membelimenyewa-rumah-dari-pakar.html

sekadar berkongsi...huhu.. =) =) =)

love is forever said...

Oh pencacai alim memang best corner, tapi ada risiko gak


cik sophie yang manis terima kasih info tu , nanti akak suh en . y buat tingkap kecik..memang panas pun :) mentari petang

Sophie Al-yahya said...

ohh..for pergola, depends. kalau nak yg betul2 boleh elak kena hujan,i suggest u install sekali a layer of polycarbonate or acrylic sheet on top of the pergola. Kalau xnak pun xpe.sekadar hiasan.Tp slalunya org x letak.

yg pasti,make sure jenis kayu tu ok.(maksudnya kuat dan tahan air) Takpe kalau berbelanja lebih sikit utk material. Make sure kayu tu telah ditreat dgn bahan anti anai-anai. & kayu tu tahan lembap.sbb Malaysia byk terima hujan. hope this helps =) kalau ada apa2 nak tanya silakan.. sy suka share apa yg sy tahu.. (^_^)

p/s: tingkap kalau xnak panas tint kan tingkap.letak langsir pun boleh.tp syglaa x nampak luar kan..

Ok sy dah membebel pulak..hehe..bye2..slamat mencuba.. =)

piewahid said...

alhamdulillah & tahniah, cantik rumahnya.
moga mjadi rumahku syurgaku

Mario said...

lawanya umah dia...errr...jgn lupa ubat anai2...penting tuu